Kvě 14

Šikulky

Děti z kroužku Šikulky se učily lisovat květiny a založily herbář. Připravily zeminu do květníků pro přesazení vzrostlých sazenic rajčat.

Poslední dubnový den je tradičně spjatý se zapalováním ohňů k pálení čarodějnic. Jako každý rok si tuto tradici připomíná i naše školní družina. V pátek 28. dubna se na hřišti slétli čarodějnice i čarodějové , aby si doplnili znalosti k vydání leteckého průkazu. Po zahradě byly rozvěšeny kvízové otázky ,na které museli naše čarodějnice a čarodějové...

Děti ze 7.oddělení se zapojily do soutěže, kterou vyhlásily Severočeské vodovody a kanalizace a.s. Teplice. Tématem soutěže bylo napsat ,,Příběh candáta Zoubka,, a opatřit ho ilustracemi. Všechny děti si u vymýšlení příběhů užily spoustu legrace. Nyní budou čekat na vylosovaní a oznámení jmen výherců.

Svátky jara jsme se rozhodli přivítat velikonočními dílničkami. Děti si mohly vyrobit beránka , pestrého ptáčka , jarní zahrádku a dokonce se pokusily uplést svoji pomlázku. Dílničky proběhly v příjemné atmosféře a všechny děti společně s rodiči naladily ke sváteční atmosféře Velikonoc.

Obchodní centrum Central ve spolupráci s domem dětí Vikýř vyhlásilo pro děti ze školek a školních družin akci v malování kraslic na dřevěnou překližku. Ozdobená vajíčka poté posloužila jako velikonoční dekorace před obchodním centrem. Této akce se zúčastnily děti ze 4.oddělení ŠD s paní vychovatelkou Markalousovou a děti ze 7.oddělení s paní...

Úno 15

Karneval

Na páteční odpoledne 3.března 2023 se všechny děti těšily, protože je v družině čekal maškarní karneval v tělocvičně. Na úvod karnevalu prošel průvod masek celou školou. Navštívili jsme jidelnu, pana ředitele i paní sekretářky.Sešly se opravdu překrásné masky a pro porotu bylo velmi těžké vybrat ty nejhezčí. Celé odpoledne děti provázela radostná a...

Děti ze 2.oddělení s paní vychovatelkou Vaníčkovou vytvořily krásné zimní dekorace.

Naši malí kuchtíci jsou už na tolik zdatní, že dokázali upéct výborné mufiny.

Děti využily právě napadaného sněhu a zúčastnily se zábavných sobích závodů. Odpoledne si náramně užily.

Děti ze 7.oddělení se učily jak správně krmit venkovní ptactvo v zimě, co je vhodné jim podávat a co je pro ně škodlivé.

Dívky ze 7.oddělení vyráběly z papírových krabic pokojíčky pro panenky,které dostaly na vánoční nadílce.

Děti ze 7.oddělení si pěkně užily svoji vánoční besídku. Někdo zahrál na kytaru,děti se navzájem obdarovaly dárečky, spoustu dárečků přinesl i Ježíšek . Děti darovaly dáreček i paní vychovatelce. Uvařil se i meduňkový čaj. Besídka se velice vydařila.

Děti ze 7.oddělení si v pondělí užily čertovský den v maskách. Některé děti si vyrobily z kožešin krásné čerty. Při práci si užily spoustu legrace.

Děti ze 4.oddělení si s paní vychovatlekou Markalousovou připomněly Legendu o svatém Martinovi a výtvarně ztvárnily jeho koně a svatomartinské husičky.